RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Щомісячні виплати по 3000 грн: право на допомогу отримала ще одна категорія

Український уряд готує зміни термінів нарахування виплат для українців, які повернулися додому. Вони можуть розраховувати на допомогу держави.

Про це повідомляє сайт "На Пенсії".

Читайте також: Грошова допомога переселенцям з 1 вересня: кому припинять виплати

Повідомляється про те, що в Україні щомісяця допомогу отримують громадяни, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи. Дорослим виплачують по 2000 гривень, дітям та людям з інвалідністю – по 3000 гривень.

Глава міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомила про те, що біженці, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплати для ВПО від держави.

За її словами, зараз готуються зміни до постанови №709, які передбачатимуть терміни поновлення виплат для людей.

Зараз це питання обговорюється, але відразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також у нас є ще один напрямок. Наприклад, людина виїхала з Маріуполя одразу у 2022 році до Європи і проживав там, хоче повернутися, і таким людям теж будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди поверталися та знали, що можуть розраховувати на допомогу від держави , – заявила глава відомства.

Раніше ми також ділилися інфографікою, скільки українців не повернулося в Україну з початку повномасштабного вторгнення.

  • Вас може зацікавити:

Хто в Україні отримує більше виплат: у Кабміні назвали категорії громадян

Україну відновлюватимуть усім світом: наскільки зараз оцінюють збитки, завдані Росією

Переселенці можуть отримати виплати на новому місці: що потрібно знати