RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Плата за комуналку: за що українців можуть оштрафувати на десятки тисяч гривень

Експерти розповіли, за що комунальники можуть виписувати українцям величезні штрафи на десятки тисяч гривень.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Читайте також: Газ та електроенергія можуть різко подорожчати: що буде з тарифами в 2024 році

Як зазначається, такі штрафи можна отримати через повернення цього року обов'язкових перевірок лічильників. Їх мета - переконатися, що прилади обліку працюють правильно, без втручань з боку споживачів в його роботу.

У разі виявлення пошкоджень - це можуть розцінити як навмисне втручання у роботи приладу обліку. Це можуть бути сліди, що нагадують сліди від магніту. Через це можуть нарахувати десятки і навіть сотні тисяч гривень до сплати.

За словами адвоката Романа Симутіна, є випадки коли внаслідок повірки можуть постраждати українці, які не намагалися сфальшувати показники лічильника.

Так, одному з українців після перевірки нарахували 60 тис. грн через плутанину у пломбах. Чоловік у 2007 році замінив лічильник, газова служба склала акт. Однак через роки зняли прилад на перевірку та заявили про порушення. Стверджували, що пломба встановлена пізніше, ніж сам лічильник. А довести, що була зроблена заміна, не вдалося. Донараховану суму зніматиме через суд.

"У суді облгаз не заявив, що лічильник змінили в 2007 році, відповіді на запити про надання актів заміни лічильника в 2007 році не надав і взагалі заперечував цей факт, пославшись, що в лічильник втручалися і змінили пломбу. Тільки уявіть собі цинізм! знають, що люди зазвичай не зберігають акти газової служби десятиліттями", – зауважив адвокат.

Тому важливо не тільки не втручатися в роботу свого лічильника, а й берегти документи про будь-яке втручання у роботу приладу до наступної перевірки, додав він.

Раніше ми розповідали, чому в платіжках за газ приходять завищені суми.

  • Вас також може зацікавити:

Як відрізнити пільги від субсидій: Кабмін виступив з роз’ясненням

В Україні стартував опалювальний сезон: де почали вмикати тепло і де ще доведеться чекати

В Україні помітно подорожчала риба: які зараз ціни