RU  UA

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз": що це означає

У Європейському Союзі остаточно підтримали "торговельний безвіз" для України. Йдеться про безмитну та безквотну торгівлю.

Про це розповів очільника Кабінету міністрів Денис Шмигаль.

Читайте також: Гроші підуть на зброю: яку суму з заморожених активів Росії в ЄС щороку отримуватиме Україна

За словами прем'єр-міністра, завдяки "торговельному безвізу" Україна зможе торгувати з країнами Євросоюзу без квот і мит ще один рік.

"ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України. Це безмитна та безквотна торгівля ще на рік. Важлива підтримка для наших виробників, експорту та економіки. Продовжуємо інтеграцію до ЄС у прискореному темпі", – йдеться у повідомленні.

Як зазначила Єврокомісія у мережі X, продовження "торговельного безвізу" стане рятівним колом для економіки України завдяки виходу на ринок ЄС.

Там наголосили, що продовжуватимуть виконувати зобов’язання з підтримки Україну, скільки буде потрібно.

Як вказано на сайті Ради Євросоюзу, відповідні торговельні заходи для України запрацюють з 6 червня і триватимуть до 5 червня 2025 року. Поширяться на всі несплачені митні збори і квоти. При цьому передбачені два захисні механізми для захисту ринку Європейського Союзу:

  • посилення чинного захисного механізму, який застосовуватиметься на основі регулярного моніторингу, дозволяючи Єврокомісії застосовувати будь-які заходи за умови виконання певних умов;
  • новий автоматичний захисний механізм, який зобов’яже Єврокомісію повторно запровадити квоти, якщо імпорт птиці, яєць, цукру, вівса, кукурудзи, круп і меду перевищує середні обсяги, імпортовані у другій половині 2021 року, у 2022 та 2023 роках.

Раніше Апостроф писав, що Україна отримає заморожені російські мільярди.

  • Вас також може зацікавити:

Санкції? Ні, не чули! Ціна на російську нафту перевищила цінову стелю ЄС

Грандіозний "шухер": Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян

Атаки дронів по НПЗ "переписали" бюджет РФ: доходи стрімко падають