RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

Очільник Мінфіну назвав необхідну для України суму на 2025 рік та звідки її взяти

50 млрд доларів США дозволять забезпечити найнагальніші потреби України у 2025 році. Тому слід пришвидшити розробку процедур використання прибутків від заморожених російських активів.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Він закликав країни G7 прискорити технічне вирішення питання щодо спрямування Україні близько 50 млрд доларів США через інструмент Extraordinary Revenue Acceleration Loans for Ukraine.

“Війна продовжується, значні фінансові потреби зберігаються. Важливо знайти механізми як забезпечити Україну необхідними засобами вже з перших днів 2025 року. Саме тому нам потрібно пришвидшити розробку процедур використання прибутків від заморожених російських активів. 50 млрд доларів США дозволять забезпечити найнагальніші потреби України у 2025 році і посилити стійкість в умовах широкомасштабної війни”, — зазначив міністр фінансів.

Як ми повідомляли, прем'єр Денис Шмигаль заявив, що перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів, які надійдуть у липні до України з Бельгії, підуть на закупівлю необхідного озброєння.