RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Нацбанк незаконно почав процедуру ліквідації банку "Фінансова ініціатива" - Бахматюк

Національний банк запустив процедуру ліквідації банку "Фінансова ініціатива" в обхід чинного законодавства.

Таку заяву зробив власник банку Олег Бахматюк через свою прес-службу, передає "Деловая столица".

Бізнесмен зазначив, що у справі цього банку вже є рішення Окружного адміністративного суду Києва 826/11415/16 і воно вступило в законну силу після його перегляду Шостим апеляційним адміністративним судом 17 квітня 2019. Таким чином, порушення справи про ліквідацію банку є грубим порушенням чинного законодавства.

У заяві висловили думку, що Нацбанк пішов на такі дії в якості відповіді на заяви Олега Бахматюка про економічну політику НБУ, яка призвела до стагнації банківського сектора країни. Йдеться, зокрема, про тезу: "Люди, які на сьогоднішній день керують Національним банком, абсолютно не є самостійними, і ними до сих пір керує Валерія Гонтарева, незважаючи на втечу до Лондона. Про упередженість Валерії Гонтаревої, крім усього іншого, говорить хоча б той факт, що єдиний суд, що стосувався знищення банків, і який вона особисто відвідала - це був суд по банку "Фінансова ініціатива". Інші суди Валерія Гонтарєва ігнорувала".

Прес-служба Бахматюка висловила стурбованість, що в Україні "до сих пір не дано політичної і юридичної оцінки роботи Нацбанку, яка де-факто привела до повної відсутності кредитування реального сектора економіки". Висловлюється впевненість, що діям Нацбанку і чиновників буде дана історична оцінка.

"Люди, які керують Національним банком, повинні чітко усвідомити, що ера їх безкарності пройшла. І якщо прикриватися зовнішніми інвесторами або національними інтересами - все одно правда має право на життя", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі висловили впевненість, що доведення до банкрутства банку "Фінансова ініціатива" відбувається "за бажанням" керівництва НБУ, - "такі дії - це приклад невміння провести нормальні переговори". При цьому Олег Бахматюк декларував готовність до переговорів.

У заяві висловили надію, що рішення Нацбанку про ліквідацію банку "Фінансова ініціатива" буде оцінено правоохоронними органами, а також будуть оцінені всі інші кроки Валерії Гонтаревої і керівництва НБУ з ліквідації банків в 2015 році.

У заяві йдеться, що Олег Бахматюк буде звертатися в суд, так як вважає рішення незаконним і робить це також для відновлення справедливості і покарання винних за законом.