RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кредитування під договори довірчої власності руйнує стіну недовіри між банками і позичальниками - Юрій Кралов

У ПАТ "МТБ БАНК" почали впроваджувати кредитування під договори довірчої власності.

Про це повідомляє прес-служба МТБ БАНКу, посилаючись на заяву свого Голови Правління Юрія Кралова.

Юрій Кралов: кредитування під договори довірчої власності руйнує стіну недовіри між банками і позичальниками

"Кредитування шляхом укладення договору довірчої власності істотно відрізняється від позик під заставу рухомого і нерухомого майна. Якщо банк, наприклад, оформляє іпотеку – у цьому випадку господарем квартири, яка виступає предметом застави, фактично залишається її власник. У разі ж кредитування під договір довірчої власності – вона належить банку. І повертається у власність господаря лише після погашення кредиту", - зазначив Юрій Кралов.

Банкір заявив, що послуга з'явилася не тільки на папері, але вже і знайшла своїх клієнтів. "Першим таким позичальником у нашому банку стала "Міжнародна газова компанія", - сказав Юрій Кралов.

Голова Наглядової Ради МТБ БАНКу Ігор Згуров підкреслив, що, отримуючи кредит в МТБ БАНКу під заставу товарів шляхом оформлення договору довірчої власності, позичальник забезпечує безперервність операційного процесу. "А це, мабуть, для бізнесу одна з головних складових успіху: не зупинятися ані на хвилину", - підкреслив Ігор Згуров.

Державна програма кредитування за договорами довірчої власності знайшла підтримку не тільки у керівництва МТБ БАНКу.

Президент АТ "ОДЕСАГАЗ" Ігор Учитель переконаний, що при укладенні договорів довірчої власності "банк може не турбуватися, що позичальник таємно виведе заставу, перепродасть її та залишить банк ні з чим". "Водночас позичальник, основним активом якого є товар, наприклад, газ, відчуває себе більш упевнено, коли є можливість оформлення у забезпечення за своїми зобов'язаннями товару, що підвищує шанси на отримання кредиту та довіру з боку банку", - заявив Ігор Учитель.

Ігор Учитель: при укладанні договорів довірчої власності банк може не побоюватися, що позичальник таємно виведе заставу, перепродасть її та залишить кредитора ні з чим

"Проблему недовіри до позичальників, яка виникла через тотальні неплатежі за позиками в 2014-2015 роках, держава запропонувала вирішити шляхом банківського кредитування під заставу товарів через оформлення договору довірчої власності", - підкреслив Ігор Учитель.