RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Альфа-Банк Україна прийняв участь в запуску цифрової оплати в громадському транспорті Маріуполя

Visa, Маріупольська міська рада, Міністерство Інфраструктури України та ДП "Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки" (ГЦЦК) разом з оператором АСОП "Смарт-Тікет Технолоджі" та Альфа-Банком Україна запустили нове рішення для жителів Маріуполя, що допомагає місцевій владі зробити громадський транспорт більш зручним та ефективним. Пілотний проєкт, який стартує 22 квітня, передбачає безготівкову оплату в 10 міських автобусах.

Про це йдеться на сайті банку.

"Цифрова оплата за проїзд – це ще один крок до формування європейської транспортної системи в Маріуполі. Впевнений, автоматизована система дозволить маріупольцям отримати комфортну та швидку послугу. Крім того, це важливий елемент відкритості та прозорості міської економіки. Дякую Міністерству інфраструктури України та нашим партнерам за можливість реалізації такого важливого проєкту", – зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Тепер жителі міста зможуть платити за проїзд з використанням банківської картки, смартфона або будь-якого пристрою з технологією NFC. Для цього в автобусах встановлені 40 валідаторів. Маріуполь став першим містом в Україні, де безконтактна оплата в транспорті буде працювати на базі національного транспортного процесингу – ДП "Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки". Очікується, що до кінця серпня 2021 система покриє весь комунальний транспорт міста.

Еквайром у проєкті із запуску безконтактної оплати в міському транспорті Маріуполя виступає Альфа-Банк Україна.

"Є зміни, які придумує команда, а є ті, які диктує нам життя. Оплата транспорту карткою – це очевидний крок, який допомагає зробити життя українця простіше. Приємно, коли цей крок можна зробити одними з перших, ще краще, коли він впливає на таку важливу для кожного сферу як комфорт пересування. Ми раді, що така ідея реалізована саме в Маріуполі – по своїх продуктах знаємо, що digital-просунутих користувачів в регіонах не менше, ніж у столиці", – впевнений Андрій Гриценюк, IT-директор Альфа-Банку Україна.