RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Удень ще більше? У Москві вночі утворилися величезні черги до банкомату, відео

У столиці Росії у ніч на 9 березня утворилися величезні черги до банкоматів: росіяни в паніці масово знімали "кревні". Такими є наслідки для громадян антиросійських санкцій через розв'язання РФ війни в Україні.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на відео очевидців однієї з таких черг у Москві, опублікованого у Telegram.

Як відомо, SWIFT заявила про готовність відключити низку російських банків від своєї системи за рішенням ЄС та Штатів. А російський Центробанк запровадив нові заходи для усунення наслідків антиросійських санкцій щодо російської економіки через "спеціальну військову операцію" на території України з 24 лютого, яка насправді стала війною.

9 березня стали чинності нові правила на зняття готівки в Росії. Згідно з ними, через банкомати знімати валюту у будь-якому вигляді неможливо.

Указ діятиме пів року, тобто до 9 вересня поточного року.

У росіян є тільки одна можливість зняти готівку - звернутися у каси банків. Проте й там обмеження - не більше ніж 10 тисяч доларів можна зняти упродовж шести місяців.

Також користувачі соцмереж повідомляють, що росіяни масово кинулись знімати гроші з банкоматів у Туреччині, оскільки навіть за каву неможливо оплатити картою.

Як відомо, ключові світові платіжні системи Visa і Mastercard призупинили діяльність на території Росії: дозволені операції в банкоматах, розрахунок картками, здійснення переказів з картки на картку всередині країни, але всі картки, випущені в РФ, більше не працюють за межами країни.

Нагадаємо, що серед російських олігархів з оточення президента РФ Володимира Путіна стався розкол через повномасштабну війну в Україні.