RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Конфіскація 300 млрд доларів РФ на користь України: у чому проблема

Деякі європейські чиновники вимагають, щоб США, ЄС та інші партнери конфіскували близько 300 мільярдів доларів активів російського центрального банку в іноземній валюти, які зараз заморожені санкціями. Однак Сполучені Штати не мають законнних повноважень на арешт активів центрального банку країни-агресора РФ.

Читайте також: Скарби імперії: Україна претендує на заарештовані російські активи

Про це повідомляють у Reuters.

Близько 300 мільярдів російських активів зберігаються за кордоном та зараз заморожені санкціями. Їх хочуть передати для потреб України, проте США не можуть це зробити відповідно до своїх законів.

"У той час як ми починаємо дивитися на це, зараз у Сполучених Штатах було б нелегально, щоб уряд конфіскував ці активи. Це не те, що є юридично допустимим у Сполучених Штатах", - сказала міністерка фінансів Джанет Йеллен.

Водночас вона наголосила, що розпочинаються переговори з партнерами США про те, як змусити країну-терориста Росію заплатити за повоєнне відновлення України.

"Я думаю, що дуже природно, що з огляду на величезні руйнування в Україні та величезні витрати на відновлення, з якими вони зіткнуться, ми будемо очікувати, що Росія допоможе заплатити хоча б частину ціни, яка буде задіяна", - зазначила Йеллен.

За словами міністерки фінансів США , цього тижня відбудеться зустріч міністрів фінансів G7, центральною темою якої стане повномасштабна війна РФ проти України. Там Джанет Йеллен буде закликати міністрів збільшити фінансову підтримку для України, оскільки наша країна, за оцінками Світового банку, щотижня зазнає фізичних збитків у розмірі 4 мільярди доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як повинна діяти Україна, щоб конфіскувати російські активи.