RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Вчителі в Україні масово не одержують зарплати: з чим це пов'язано

В Україні не можуть отримати заробітню плату за квітень близько 10 тисяч освітян унаслідок відсутності цифрового підпису в керівників освітніх установ, що унеможливлює формування реєстрів для виплат.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в етері телемарафону.

"На жаль, є 48 територіальних громад. Це приблизно 10 тисяч педагогів, які на сьогодні не отримали заробітні плати за квітень. Це відбувається тому, що Міністерство освіти не має прямого менеджменту кожної школи, бо ними займаються місцеві органи влади, або їх засновники", - інформував він.

За словами міністра, педагоги не отримують зарплат, тому що керівники навчальних закладів не мають цифрових підписів чи печаток для формування реєстру для виплат.

"Ми намагаємось із головами військових адміністрацій врегулювати це питання", - сказав Шкарлет.

Раніше "Апостроф" писав, що Україні щомісяця передаватимуть 200 млн доларів для виплат зарплат вчителям та держслужбовцям.

Також "Апостроф" повідомляв, які вводять обмеження щодо відпусток для вчителів за умов воєнного стану в Україні. Подовжену тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних працівників навчальних закладів не скасовують, але обмежують на період війни.