RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Український виробник систем бронезахисту "Темп-3000" виходить на ринки країн НАТО

Український виробник засобів індивідуального бронезахисту "Темп-3000" домовився за спільну стратегію вдосконалення виробництва із західними партнерами, зокрема представників НАТО.

Про це говориться в прес-релізі компанії за результатами нещодавнього візиту представників компанії до штаб-квартини НАТО у Брюсселі.

Так, невелика, але потужна за обсягами реалізованих технологій виставка зразків НВП "Темп-3000" викликала чималий інтерес у представників військового керівництва структур Альянсу. Вищих офіцерів командування Сухопутних військ НАТО в Європі найбільше цікавили нові напрямки розвитку українських засобів індивідуального бронезахисту і втілення у робочі зразки досвіду ведення бойових дій, говориться у повідомлені.

Окрім того, західних військових вразила модернізація виробництва "Темп-3000", що не припиняється впродовж останніх років і яка дозволила на сьогодні говорити про максимальну концентрацію технологій створення ЗІБз на одному підприємстві. Такий рівень локалізації насправді можуть продемонструвати лише кілька компаній у Європі.

Відповідність розробок "Темп-3000" світовому рівню довели і нещодавні випробування за стандартами NIJ Standard 0101.06 та NIJ Standard 0106.01, які відбулися у акредитованій лабораторії Військово-технічного інституту озброєння і боєприпасів Збройних сил Чеської Республіки.

Позитивні результати цих балістичних випробувань дали можливість різновекторного підходу до конструювання м'яких пакетів, що мають в основі один тип балістичної тканини, а статистика, що була напрацьована під час цих випробувань врахована під час розробки нових моделей бронежилетів та їх окремих елементів для зовнішнього ринку.

"У справі просування українського продукту на ринки європейських країн останні місяці спостерігається відчутний прогрес. Нині вже можна говорити про створення профільного спільного підприємства з компанією з однієї з країн Євросоюзу, яка має відповідний досвід роботи на ринку, міжнародні ліцензії та технології", - повідомляють в компанії.

Європейські партнери добре орієнтуються у стандартах, підходах до розробки та використання ЗІБз у арміях країн-членів НАТО. У поєднанні з напрацюваннями української сторони така консолідація зусиль обіцяє дати добрий результат у найближчому майбутньому.

Відзначимо, що сучасні бронежилети створені у взаємодії з європейськими партнерами мають добру експортну перспективу і проходять випробовування у Управлінні державної охорони України. Це вироби повністю створені з використанням українських технологій та урахуванням бойового досвіду українських підрозділів.