RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У "Центренерго" немає боргів перед шахтарями: в квітні шахтам перераховано 475 млн грн

Держкомпанія "Центренерго", до складу якої входять Трипільська, Вуглегірська та Зміївська ТЕС, в квітні 2021 перерахувала держшахтам 475 млн грн в рамках раніше підписаних контрактів на поставку вугілля. У "Центренерго" на сьогоднішній день відсутні борги перед держшахтами.

Про це йдеться в релізі "Центренерго".

"Центренерго" є єдиним в Україні споживачем вугілля держшахт і викуповує за прямими контрактами практично весь обсяг їх видобутку. У той же час закупівельна ціна вугілля в 1650 грн/тонна не дозволяє забезпечувати рентабельність роботи "Центренерго".

На сьогоднішній день сформовано робочу групу для вивчення можливості створення вертикально інтегрованої компанії в складі "Центренерго" і перспективних держшахт, вивчається потенціал держшахт шляхом їх фізичного об'їзду і камерального аналізу.

"Центренерго" є єдиним споживачем вугілля, що видобувається на державних шахтах. Вказується, що закупівельна ціна вугілля в 1650 грн за тонну не дозволяє "Центренерго" забезпечувати рентабельність виробництва електроенергії. Рішенням може стати створення вертикально інтегрованого холдингу, куди увійдуть "Центренерго" і перспективні держшахти.

"Створення вертикально інтегрованої компанії шляхом об'єднання ПАТ "Центренерго" з перспективними державними шахтами і за умови залучення достатнього обсягу інвестицій для модернізації дозволить забезпечити ефективну роботу як генерації "Центренерго", так і державних шахт в єдиному комплексі. Така модель включення вугільних підприємств до складу вертикально інтегрованої компанії з ПАТ "Центренерго" дозволить зробити компанію привабливою для потенційного інвестора в ході майбутньої приватизації, а також створити можливості для роботи шахтарів, своєчасної виплати заробітної плати та вирішення соціальних проблем шахтарських колективів", - повідомляє "Центренерго".

"Центренерго" забезпечує 25% теплової генерації в Україні.