RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Нові санкції проти Росії: чого очікувати від саміту Україна-ЄС

В кінцевому документі 21-го саміту "Україна - ЄС" враховано до 99% побажань України. Про це заявив Надзвичайний і повноважний посол в королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький.

Про це повідомляє передає РБК-Україна.

За його словами, мова йде про територіальну цілісність, і про санкції щодо РФ через паспортизації окупованих Донецької і Луганської областей.

"Сьогодні відбудеться саміт. Уже готовий проект документа саміту. Це документ трьох президентів і остаточне слово буде за ними. В цілому, 99% побажань України в документі було враховано. Йдеться і про територіальну цілісність, і про санкції щодо РФ, включаючи і можливі санкції в частині недавніх ініціатив паспортизації. Надзвичайно важливо, що на саміті буде обговорено питання допомоги Приазов'ю; питання розслідування справи літака МН-17; ", - заявив Точицький.

За його словами, на порядку денному також питання розширення інтеграції України в ЄС.

"Це стосується і поєднання енергетичних ринків в майбутньому, інтегрування цифрового ринку. Крім цього, з огляду на те, що у нас досить позитивна динаміка безвізового режиму, ми почали діалог в частині співпраці юстиції та іншого. Звичайно, ми не залишимо питання Антикорупційного суду, будемо говорити і про електронні декларації. Все це в порядку денному саміту ", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 8 липня в Києві в Маріїнському палаці відбудеться 21-й саміт "Україна - ЄС". На ньому президент Володимир Зеленський зустрінеться з головою Європейської комісії Жаном-Полем Юнкером і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.