RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Тупальский розповів, як автоматизована система допомагає виявити контрабанду

Завдяки автоматизованій системі аналізу та управління ризиками (АСАУР) київською митницею протягом перших 5 місяців цього року виявлено 21 спробу провезти незадекларований товар. Про це на своїй сторінці Фейсбук написав в.о. керівника Київської міської митниці Сергій Тупальський.

За його словами, протягом 5 місяців 2017 року Київською міською митницею оформлено більше ста тисяч митних декларацій.

“Після аналізу АСАУР, митний огляд було проведено за 7,1 тис. декларацій. В результаті оглядів в 21 випадку були виявлені незадекларовані товари, майже у 140 випадках було здійснено коригування митної вартості”, – зазначив Сергій Тупальський.

За словами Тупальского, система виявляє контрабанду, аналізуючи відомості, що надав суб'єкт, який переміщує товари або транспортні засоби комерційного призначення через митницю.

“На підставі наданої інформації система сповіщає, чи є ризик у кожному конкретному випадку перевезення контрабанди, заниження митної вартості та інших порушень. Це знижує корупційні ризики, оскільки митник не може перевіряти вантаж на свій розсуд. А система “конвертів” не приймає”, – повідомив Тупальський.

Головний митник столиці відзначив, що у систему закладені так звані профілі ризику – індикатори, які можуть свідчити про ризик того чи іншого порушення.

“Після реєстрації митної декларації в базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи, декларація автоматично перевіряється АСАУРом. Одразу ж посадова особа митниці отримує від АСАУРу значення індикаторів ризику та відомості про митні формальності, які необхідні для проведення контролю”, – наголосив Сергій Тупальський.

Загалом, за його словами, АСАУР отримала схвальні відгуки від експертів інших країн, які надають поради щодо реформування митної системи України.