RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українцям готують неприємності з податком на авто: кому і скільки доведеться платити

У Кабінеті міністрів України пропонують знизити норму транспортного податку, щоб його платили власники машин віком до 5 років і ціною до 200 мінімалок (1 млн грн), в той час як зараз його платять власники авто дорожче 375 мінімалок (1,8 млн грн).

Про це повідомляється в матеріалі "Обозревателя".

Як зазначили в Міністерстві фінансів, на такий крок в уряді можуть піти оскільки на обліку в Мінекономіки після збільшення мінімалки стало значно менше авто.

"Зміни пропонуються в зв'язку з тим, що після збільшення розміру мінімальної зарплати перелік автомобілів, що розміщено на сайті Мінекономіки, скоротився майже в 1,5 рази в порівнянні з 2019, що призвело до зменшення кількості автомобілів, які підлягають оподаткуванню", - уточнили в Мінфіні.

Також пропонується змінити і методику оподаткування - в Мінекономіки готують нову формулу. Її, зі списком машин, які підлягають оподаткуванню, обіцяють опублікувати до 1 лютого 2021.

При цьому, як стверджують юристи, власник авто зможе уникнути сплати податку, якщо не отримає повідомлення від уряду. Однак в майбутньому податківці отримають право витребувати всю несплачену суму протягом трьох років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві фінансів розповіли, чому українці не можуть платити менше за розмитнення авто на європейських номерах.