RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні в 2021 році можуть ввести нові податки: кому і за що доведеться платити

У 2021 році в Україні введуть так званий податок на поставлений дохід - це зокрема оподаткування сільського господарства, яке досі знаходилося в тіні.

Про це глава комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив в інтерв'ю "Сегодня".

За його словами, законопроект вже знаходиться в залі ВРУ і очікує прийняття. Також він зазначив про податок для великих корпорацій, які рекламують свої продукти в інтернеті - так званий "податок на Google".

"Ми просто коректуємо існуючу систему податків, щоб змусити транснаціональні корпорації платити податки в Україні. Зараз за рекламу в інтернеті податки чомусь не беруться. А за борд на вулиці беруться", - роз'яснив Гетманцев.

Також глава комітету зазначив, що в 2021 році в Раді приймуть ряд нових ініціатив щодо боротьби з "тінню".

"Ми будемо обов'язково боротися з "тінню" у всіх її проявах, у всіх сферах, і на це будуть спрямовані наші нові законодавчі ініціативи", - повідомив депутат від "Слуги народу".

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати закликали Кабмін поставити на паузу анонсоване рішення про підвищення мінімальних зарплат, щоб в Україні не підвищився ряд податків у 2021 році.