RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Пільгове розмитнення євроблях: які потрібні документи і скільки доведеться платити

З 15 червня в Україні вступили в силу два закони, спрямовані на тимчасове спрощення механізму розмитнення імпортованих з Європи автомобілів.

Сайт "Апостроф" зібрав всю наявну в мережі інформацію про розмитнення.

Згідно з внесеними до Податкового та Митного кодексів змін, старі авто з європейською реєстрацією старше п'яти років, ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Сума акцизного податку залежатиме від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не залежатиме від його вартості.

Як розрахувати вартість розмитнення авто в Україні: детальне роз'яснення

Які документи необхідні

Підтвердження про зняття з реєстрації в країні, де автомобіль був зареєстрований, договір купівлі-продажу або інший документ, який визначає зміну власника.

Порядок розмитнення

Легалізація авто в Україні передбачає підготовку документів, сертифікацію, оплату митних платежів, постановку на облік в СЦ МВС і страхування авто.

Базова ставка

Базова ставка буде коливатися від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищує однієї тисячі євро.

Час оформлення

На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Кому закон не писаний

При цьому дія законів не поширюється на автомобілі:

  • які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище;
  • ввозяться з держави-окупанта (держави-агресора);
  • ввозяться з тимчасово окупованої території України.

Скільки можна ввезти

За пільговими механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника. Іншими словами, один ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС може ввезти один легковик, один мікроавтобус і один мотоцикл.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні може бути введений обов'язковий техогляд для особистого транспорту - це є однією з вимог угоди з ЄС.