RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Заберуть гроші навіть без суду: в Україні посилили покарання за несплату податків

В Україні з 1 січня набрав чинності законопроект №5600, згідно з яким податківці зможуть списувати гроші з рахунків українців навіть без рішення суду.

Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Процедура списання

У податковій службі заявляють, що позасудове стягнення застосовуватиметься у тому випадку, якщо податковий борг виник у результаті несплати платником податків самостійно задекларованих грошових зобов'язань.

Рішення про стягнення може бути прийняте керівником контролюючого органу (а також його заступником або довіреною особою) у таких випадках:

  • податковий борг виник у результаті несплати самостійно задекларованих платником податків сум (без обмежень у сумі);
  • у разі несплати боргу протягом 90 календарних днів після граничного строку сплати;
  • у разі наявності непогашеного зобов'язання держави перед платником податків у сумі, меншій за суму податкового боргу;
  • у разі відсутності/наявності у меншій сумі непогашеного зобов'язання держави щодо повернення такому платнику податків помилково або надмірно сплачених ним грошових зобов'язань або бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Тобто, у разі наявності непогашеного зобов'язання держави перед платником податків у сумі, меншій за суму податкового боргу, рішення про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу приймається контролюючим органом у межах різниці між сумою податкового боргу та сумою зобов'язання держави.

Винятки

У Державній податковій службі зазначають, що стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу, що виник у результаті несплати донарахованих за результатами контрольно-перевірочної роботи сум грошових зобов'язань, проводиться, як і раніше, згідно з рішенням суду.

Раніше ми повідомляли, що українці через ризик нових податків заробляють менше.