RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Це не буде 20 гривень": влада Києва розкрила деталі подорожчання проїзду в транспорті

У Київській міській державній адміністрації, анонсуючи підвищення вартість проїзду у громадському комунальному транспорті, заявили, що "це не буде 20 гривень" - будуть шукати компроміси.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За словами чиновника, влада отримала документи від перевізників - тепер ними мають зайнятися економісти. Це необхідно, аби зрозуміти, наскільки і коли підвищувати тарифи на перевезення в громадському транспорті.

"Я не уникаю сум, але вони мають бути вираховані. Собівартість пасажира у метро, електричному та автомобільному транспорті зараз складає понад 20 гривень, у міській електричці – понад 71 гривні. Зараз маємо скласти все докупи: і спроможності бюджету, і можливості місцям платити за перевіз, після громадського обговорення маємо перейти до визначення тарифу", - заявив Поворозник.

Він також нагадав про підвищення вартості проїзду у Києві у липні 2018 року.

"Електроенергія, яку враховують при розрахунку вартості проїзду для метро, на початку року коштувала 1,9 гривні, а зараз – 3 гривні 60 копійок. Тому треба усі ці складові врахувати та вийти з пропозицією щодо підвищення цін. Однозначно, це не буде 20 гривень, але шукатимемо компроміси – між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету та спроможністю пасажирів платити, щоб вивести підприємства з кризи", - підкреслив замголови КМДА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві зміняться правила проїзду в громадському транспорті, адже столиця найближчими днями опиниться в "червоній" зоні карантину.