RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

​Кличко прийняв важливе рішення щодо ініціативи парку “Осокорки” навколо озера Тягле

Мер Києва Віталій Кличко схвалив ініціативу щодо створення зони відпочинку в Дарницькому районі та надав протокольне доручення прописати дорожню карту реалізації парку Осокорки.

Про це “Апострофу” повідомив голова громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори і фауни "Осокорки" Сергій Машовець.

За його словами, 11 листопада відбулась зустріч ініціативної групи з міським головою Києва Віталієм Кличко, а також представниками КП “Плесо”, “Київзеленбуд”, управління екології та науковцями. Також на зустрічі буди присутні представники “Екопарку "Осокорки”, які наполягають на збільшенні території природозаповідного фонду, але без облаштування зони відпочинку.

За словами Сергія Машовця, більшість учасників зустрічі прихильно налаштована щодо ініціативи. Зокрема Віталій Кличко висловив переконання, що саме такий парк потрібен не лише Дарницькому району, а й усьому Києву. Тому як модератор зустрічі запропонував об’єднати зусилля й подбати про конструктивні дії комплексних заходів збереження унікального природного ресурсу навколо озера Тягле.

Відтак результатом зустрічі стало доручення київського міського голови щодо створення дорожньої карти реалізації майбутнього парку на території навколо озера Тягле та Осокорківських лук, повідомив Сергій Машовець. Для цього управління екології КМДА має звернутись до проректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України Ігоря Іваненка.

“Він запропонував, щоб у перспективі ці дві земельні ділянки, що мають статус природно-заповідного фонду та ландшафтного заказника, об’єднати їх в один великий парк, щоб він мав статус ландшафтного парку після цього зробити проект організації території. Цей проект визначає зонування певної території парку. Таких зон всього чотири: це заповідна зона, господарська зона, та два види рекреаційної зони”, - сказав “Апострофу” Сергій Машовець.

Ігор Іваненко підтвердив, що природозаповідний фонд надає можливість створення на цій території зони відпочинку.

“На цій ділянці якраз можлива зміна категорії природозаповідного фонду з розширенням і зміною цільового призначення, статусу. Перший крок – створення природозаповідного фонду. А якщо він там є – а там присутні ландшафтні заказники місцевого значення, це не означає, що там не можна створити інший об’єкт, більш високої категорії захищеності і більше того, з багатьма функціями, про які говорять ініціатори проекту", - говорить Ігор Іваненко.

Після того, як буде розроблений проект організації території, вже можна залучати інвесторів щодо реалізації майбутнього парку, зазначили ініціатори парку.