RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Київ готується до паводку: що перевірять та які роботи проведуть

У Києві вже почали активно готуватися до весняного паводку та виконувати необхідні роботи зі зміцнення схилів та споруд, розташованих на них.

Про це повідомили у КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт".

Комунальники нагадали про те, що потрібно зробити в рамках підготовки до весняного паводку. Зокрема, слід обстежити всі необхідні споруди — водостоки, лотки, дренажі, підпірні стіни, забезпечити їх ремонт, прибрати та вивезти сніг із доріг, тротуарів, майданчиків для відпочинку, прибудинкових територій тощо.

Крім того, необхідно постійно контролювати стан схилів та роботу протизсувних споруд, стан водоносних комунікацій – водопроводу, побутової та дощової каналізацій, тепломережі.

У разі виявлення ознак зрушень, розмивів на схилах, аварій водокомунікацій, деформацій протизсувних споруд потрібно зробити все, щоб максимально оперативно їх усунути.

Про виконання всіх протизсувних заходів у зв'язку з весняною повінню балансоутримувачі повинні повідомити СУППР письмово до 15 квітня.

У СУППР також нагадали про те, що згідно з розпорядженням КМДА «Про заходи інженерного захисту територій, об'єктів та споруд у м. Києві від зсувів», суб'єкти господарювання, які користуються, обслуговують, мають на балансі земельні ділянки, розташовані у зсувній та зсувнонебезпечній зонах столиці, відповідальні за утримання земельних ділянок у належному стані та зобов'язані своєчасно зміцнювати схили.

Нагадаємо, раніше уряд України озвучував план боротьби з паводком.