RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Святе місце порожнє не буде? У Києві остаточно знесуть пам'ятник Леніну

У Київській міській раді вирішили долю колишнього пам'ятника Леніну у центрі Києва, який знесли під час Революції Гідності. На його місці з'явиться новий пам'ятник.

Про це інформує сайт "Коментарі".

Місцеві депутати ухвалили рішення про передачу у комунальну власність постаменту зруйнованого пам'ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка. Така необхідність виникла для подальшого демонтажу та можливої споруди на цьому місці пам'ятника місцевого значення. Який саме пам'ятник з'явиться у центрі міста, поки що не уточнюється.

Зазначимо, пам'ятник Леніну було демонтовано наприкінці 2013 року під час Майдану. З того часу на його місці з'являлися різні інсталяції. У 2016 році на бульварі Тараса Шевченка представили інсталяцію іранського художника Махмуда Бакші "Нескінченне святкування". У 2017 - арт-інсталяцію "Ритуал природи" мексиканської художниці Іси Каррільйо. У 2018 році на місці пам'ятника було встановлено велику блакитну руку - арт-об'єкт Middle Way румунського скульптора Богдана Раці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні в ніч на 27 січня 2021 року знесли останній пам'ятник Леніну. Тепер такі пам'ятники залишилися лише на тимчасово окупованих територіях.