RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Неймовірна атмосфера: як виглядають станції київської підземки вночі, фото

Коли у столиці настає комендантська година і кияни та жителі міста розходяться по домівках у метрополітені можна відчути чарівну атмосферу та казковість.

Фотографії київської підземки опублікували на Facebook-сторінці "Спрага: в Києві цікаво".

"Так виглядають станції нашої улюбленої підземки вночі. Атмосферно та дуже красиво!", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автором світлин є Олег Тоцький.

Так, безлюдна станція метро "Оболонь" вражає своєю архітектурою, типовою для столичного метрополітену. Стіни прикрашені світлою плиткою, а світло ламп рівномірно освітлює платформу і коридори, створюючи відчуття безпеки та комфорту.

Не менш дивовижною є станція "Золоті ворота" - вона залишає враження таємничості та величі. Її архітектурний дизайн відображає багатовікову історію України.

На кінцях центрального залу станції метро "Олімпійська" розміщена художня композиція у вигляді символічного вогню Олімпійських ігор, викладена смальтою червоного та синього кольорів в різних відтінках. Стовпи та стіни прикрашені сірим мармуром, що створює враження недостатнього освітлення. Завдяки об'ємним рішенням, архітектурним формам та поєднанню кольорів в дизайні матеріалів оформлення, створюється загальне враження насиченості та динамічності.

Однією з особливостей станції "Голосіївська" є її невелика глибина через рельєф та несприятливі геологічних умов. Для візуального підвищення рівня платформи над підземним рівнем, були встановлені спеціальні світильники, вбудовані над кожною з круглих колон.

Оформлення склепіння платформи станції "Теремки" виконане у вигляді мозаїчних геометричних візерунків, елементи яких переходять на колійні стіни, створюючи єдину художню композицію. Стіни прикрашені бежевим мармуром, що підкреслює їх структурні особливості та додає вишуканості до внутрішнього оформлення. Торці платформи також прикрашені мозаїчними візерунками, які доповнюють загальний дизайн станції. Освітлення станції забезпечується 13 торшерами з відбивачами, що створює приємну та комфортну атмосферу для пасажирів. Навколо торшерів розташовані лавки з використанням нержавіючої сталі, що додає сучасності та практичності до станції.

Інші станції є не менш казковими.

Раніше ми публікували цікаві факти про забуту станцію київського метро.

  • Вас може зацікавити:

Парадна брама стародавнього Києва: як виглядали Золоті ворота в 19 і 20 століттях

Не впізнати: як виглядав Андріївський узвіз у Києві у 1860-х роках, фото

Виникла з Іванівського шляху: архівні фото та вулиці Інститутської у Києві