RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Києві активно взялись за ухилянтів: скільки можуть затримати за запитом ТЦК

У Києві правоохоронці отримали близько 5 тисяч звернень від Терцентрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) щодо розшуку громадян призовного віку.

Такі дані навели в Управлінні превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Києві у відповіді на інформаційний запит видання NV.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

Там зазначили, що саме Нацполіція повинна за зверненням Терцентрів комплектування та органів Служби безпеки затримувати та доставляти призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Це може статися у разі, якщо ті вчинили адмінправопорушення - порушили правила воєнного обліку чи норми законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

У поліції уточнили, що на початок квітня налічується 5387 звернень від ТЦК про встановлення місць перебування таких громадян, а також вимоги їх доставки для складання адмінпротоколів. При цьому за ухилення від проходження служби мають встановити місцезнаходження та доставити у Терцентри комплектування 4955 громадян.

Столичній поліції вдалося встановити місцеперебування та доставити в ТЦК для складання адмінпротоколів близько третини з цієї кількості - 1416 осіб.

Нагадаємо, з 3 квітня почали випускати частину студентів-чоловіків за кордон.

  • Вас також може зацікавити:

Чи випускають українців за кордон без QR-коду з ТЦК: що відбувається на кордоні

У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

Серед біженців за кордоном зросла частка чоловіків: інфографіка