RU  UA

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85

Новини

27 вересня

Всі новини

Кличко вручив сертифікати на квартири учасникам бойових дій та родинам загиблих героїв

У п'ятницю, 27 вересня, міський голова Києва Віталій Кличко вручив чергову партію сертифікатів на квартири учасникам бойових дій, військовослужбовцям, які отримали інвалідність на війні, та рідним загиблих захисників України.

Про це мер столиці розповів у Telegram.

Кличко зазначив, що цього разу йдеться про 67 сертифікатів на житло, закуплене за кошти місцевого бюджету.

Він розповів, що загалом більш ніж 100 тисяч киян та киянок боронять країну на фронті. Тим часом влада міста продовжує піклуватися про захисників, забезпечуючи їх житлом.

Станом на кінець вересня 2024 року у черзі на отримання житла у Києві перебувають близько 6 тисяч військовослужбовців та рідних загиблих Героїв. Вони мають право на отримання житла на законодавчому рівні.

"Але реалізувати його вони не мають можливості. Тому Київ не стоїть осторонь. У 2023-му столиця придбала 107 квартир у будинку на пр. Академіка Глушкова. Саме у ньому – житло, сертифікати на яке військові та їхні родини сьогодні отримали. Будинок готовий до заселення, у квартирах зроблений ремонт", – повідомив мер столиці.

Кличко додав, що загалом у 2024-му влада міста надала учасникам бойових дій та рідним загиблих захисників 121 сертифікат на житло.

Окрім того, 88 квартир місто оплатило на умовах співфінансування 50/50.

Раніше "Апостроф" писав, що уряд встановив новий порядок виплат у разі загибелі військового.