RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Робота молодої художниці Ангеліни Гафінець поповнила фонд власника єдиного в Україні оригінала Малевича

Творчість молодої художниці, яка представила свої роботи на персональній виставці "Під іншим кутом", справила враження на видатного колекціонера Едуарда Димшица.

"Для Ангеліни це величезний успіх", - говорить куратор виставки, галерист Юрій Комельков.

Едуард Димшиц – відомий в Україні мистецтвознавець та колишній директор арт-галереї банку "Градобанк". У співавторстві з екс-головою правління банку Володимиром Жердицьким у 1991 році почав збирати найбільшу корпоративну колекцію України. За цей період її вартість збільшилась майже в 100 разів і на сьогодні складає понад 100 млн доларів.

Його приватна колекція – це понад сотня робіт Марії Примаченко, Анатолія Криволапа та інших відомих майстрів сучасного мистецтва, у тому числі колекціонер володіє унікальним артефактом – єдиним в Україні оригінальним твором Малевича. Відтепер його солідну колекцію доповнить твір Ангеліни Гафінець. Полотно художниці Димшиц вподобав на її персональній виставці робіт, що покликані стати окрасою будь-якого інтер’єру.

"Справа не в суцільному інтер’єрі, а в суцільному кольорі. Це свого роду свято барв, і відчуваєш піднесеність і святковість від кольорових плям, що тебе оточують. Але це не просто сукупність, а досить вибудована система, що справляє досить гарне враження як сучасний живопис, - говорить Едуард Димшиц.

Ангеліна Гафінець – випускниця Закарпатської академії мистецтв, де, як говорять експерти "панують свої традиції". Але творчість дівчини пов’язують із впливом модернізму 20 століття, а також фовізму і творчості таких художників, як Матіс, ван Донген.

"Робота з кольором – це не так просто, як здається на перший погляд. У неї сутністю робіт є колір, а не образи, які вона зображує. Хоча роботи інтер’єрні, в них відчувається, який зараз період доби, її роботи мають абсолютно різний зміст і різні емоції. Вона працює у внутрішньому просторі, у якому ми живемо, працюємо, але в роботах також відчувається й те, що відбувається зовні, - говорить Юрій Комельков.

Ангеліну називають однією з провідних колористів України, попри її молодий вік. І хоч працювати, на думку колекціонера, ще є над чим, але персональна виставка – це вже фіксація певної майстерності.

Роботи молодої художниці прикрашатимуть Музей історії Києва з 1 по 18 жовтня.