RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Скандал зі знесенням будинку "Квіти України": влада ухвалила важливе рішення

Арештована Шевченківським судом Києва будівля "Квіти України", яка знаходиться на вулиці Січових Стрільців, отримала статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Своїм наказом Департамент охорони культурної спадщини вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

Протягом місяця власник зобов'язаний укласти охоронний договір на щойно виявлений об'єкт. Крім того, будівля тепер підлягає захисту, відповідно до ст. 37 Закону України "Про охорону культурної спадщини".

Варто зазначити, що відповідно до цього закону здійснення будь-яких робіт на нововиявлених об'єктах можливо лише при наявності письмового дозволу відповідного органу.

Нагадаємо, 12 липня забудовник почав знесення будівлі "Квіти України" архітектора Миколи Левчука, яке є яскравим прикладом архітектури модернізму.

Раніше на забудовника подали позов до суду за "порушення немайнових авторських прав архітектора Миколи Левчука". Як запобіжний захід суд наклав заборону на будь-які дії з будівлею, що несуть загрозу для її структурної цілісності.