RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Кияни поставили рекорд зі здачі новорічних ялинок: названо вражаючу цифру

Цього року кияни принесли 8,5 тис новорічних ялинок на переробку, а це на третину більше за минулорічний показник. Причиною такому результату слугує збільшення пунктів прийому для утилізації майже вдвічі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на КМДА.

"Найактивніше приносили на переробку дерева мешканці Дарницького та Солом’янського районів. До трійки лідерів увійшов також Печерський район. Важливо, що перероблені матеріали принесуть користь для зелених насаджень, а не поїдуть на полігони", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Працівники комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дарницького району показали процес подрібнення ялин та сосен і їхнє подальше перетворення в матеріал для підсипання дерев.

Фото: КМДА

Фото: КМДА

"Щороку на початку січня районні КП УЗН та Дарницьке лісопаркове господарство починають приймати ялинки, сосни, смереки на утилізацію. На прохання киян цього року ми збільшили кількість пунктів із 15 до 33. Щепа з хвойних рослин використовується для мульчування лунок вічнозелених рослин – вона служить захистом від сильних морозів взимку і перегрівання ґрунту влітку", – зазначив генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Фото: КМДА

Фото: КМДА

До того ж, у хвойній мульчі рідше з’являються цвіль та грибки, фітонциди перешкоджають розвитку хвороботворних мікроорганізмів. Вона – природне мінеральне добриво.

Загалом у Києві розширюється кількість окремих видів відходів, що йдуть не на полігони, а на переробку. Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" наразі забезпечує збір пластику, скла, паперу, небезпечних відходів (батарейок, ламп, термометрів), медичних препаратів, дрібної електроніки, а також сухої фракції, яка потім повторно сортується.

Раніше "Апостроф" робив матеріал про те, як прибрати старі маршрутки та не залишитись без транспорту.