RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Час їсти кавуни: як обрати смачну та соковиту ягоду

Кавуни завжди їхали на українські ринки з Херсонщини. На жаль, зараз ця область тимчасово окупована, тож продавці Столичного ринку везуть ці ягоди з інших регіонів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф TV.

"Нітратів немає. Приходив клієнт, мірником поміряв, чудово. Це наш український, з Одеської області. Татарбунари", - розповів продавець.

За словами чоловіка, порівняно з минулим роком ціни на кавуни трохи виросли.

"У звʼязку з підняттям цін на паливо зросли. І немає Херсонщини поки що. Поки що", - наголосив продавець.

Примітно, що найбільший у світі кавун виростила родина з американського Арканзасу. Ягода заважила 122 кілограми. Утім при виборі кавуна розмір не має значення, тоді як смак дійсно важливим. Тож як обрати стиглий і смачний кавун?

"Ми вже їх обирали, зачищали, це вже не перші, це третя вибірка. Хвостик сухий, він весь стиглий. Кавун я особисто можу "придушити". Якщо він тріщить – залізно стиглий", - пояснив Володимир, який реалізує кавуни.

Володимир називає свій товар безнітратним і дуже корисним.

"Тут немає хімії, це натурпродукт. Діти їдять, люди вертаються, кавун продається – всі задоволені", - зазначив продавець.

Наталя – одна з тих, хто повернувся по нову партію кавунів до Володимира.

"Вдруге приїхала. Вчора взяли, все розкупили в нас. Сьогодні беремо, на ярмарках торгуємо. Все беруть. Тільки чують, що наше, українське, – забирають. Не хочуть ні турецького, ні македонського. Хочуть тільки нашого, українського, підтримати", - зізналася Наталя.

Продавці на Столичному кажуть: якщо дотримуватися їхніх порад щодо вибору кавуна, то ягода завжди буде соковитою та солодкою. Але тут також є свої секрети.

"Велика дірочка – це дівчинка, маленька – хлопчик. З носика кавуна має бути велика дірочка, це дівчинка", - пояснив продавець кавунів Олександр.