RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Роздача повісток у нічних клубах Києва: у чому користь

Масові рейди столичними розважальними закладами, які порушують законодавство та працюють після 22:00, є ефективною профілактикою та елементом виховання громадян.

Про це йдеться у матеріалі видання "Українська правда", журналісти якого були присутні при одному з рейдів поліцейських у Печерському районі Києва.

На початку вересня співробітники Нацполіції та співробітники військкомату під час патрулювання столиці видали близько 90 повісток громадянам, які порушували комендантську годину та перебували на вулиці у заборонений час.

За словами представника центру комплектації із позивним Дяк, подібні рейди є ефективною профілактикою та елементом виховання деяких мешканців Києва. Крім цього, силовик вважає за правильну стратегію видачі повісток у громадських місцях.

"Так, вірно кажуть, що наше військо – це не покарання, а честь. Якщо хтось отримує повістку – це не означає, що він автоматично потрапляє до ЗСУ. Людина проходить кілька рівнів контролю: медкомісія, комісар, а потім уже командир бригади або батальйону. Я вважаю, що слід давати повістки, щоб людина хоча б таким чином прийшла і перевірила свою здатність і бажання бути у ЗСУ", - продовжив Дяк у спілкуванні з журналістами.

Представник військкомату запевнив, що масова роздача повісток у громадських місцях не проводиться з метою збільшення мобілізаційного ресурсу. За словами Дяка, держава має більш серйозні інструменти для поповнення особового складу армії.

Раніше ми розповідали, чим відрізняється видача повісток на вулиці та за місцем проживання.