RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Виселення товариства охорони пам'яток історії та культури може бути помстою Ткаченка за захист Гостинного двору - Анатолій Фролов

Мінкульт виселяє Українське Товариство Охорони Пам’яток історії та культури (УТОПІК) з приміщення у Києво-Печерській лаврі. Члени товариства звинувачують міністра культури Ткаченка у помсті за їхню боротьбу за повернення киянам Гостинного двору.

Про це стало відомо з ефіру телеканалу Київ 24.

21 квітня будівлю в якій працювало товариство УТОПІК повернули в державну власність. Йдеться про 19-й корпус Києво-Печерської Лаври. В УТОПІКу зазначають – про підготовку такого рішення їх не попереджали і жодного приміщення на заміну не запропонували.

"Нас здивувала стаття міністра культури в якій повна дезінформація про те, що товариство там знаходится незаконно. В цьому приміщенні товариство знаходиться 27 років. В 2015 році відбувся суд, який довів що ми знаходимось там законно. Вищий господарський суд підтвердив законність нашого знаходження там", - зазначає заступниця голови УТОПІК Марина Бур’янова.

За словами Анатолія Фролова – голови Київського осередку УТОПІК, виселення товариства зі стін Києво-Печерської лаври, - це помста за боротьбу зі збереження історичної та культурної спадщини столиці.

"Ткаченко - він рейдер відомий. Ми знаємо про Одеську кіностудію, яку він забрав разом з Вавришем. Але він дізнався, що ми плануємо багато різних речей по охороні спадщини. Ми плануємо повернути киянам Гостинний двір і багато інших об'єктів. Але головне – у нас є історико-архітектурний опорний план, який Ткаченко незаконно прийняв. Ми будемо подавати в суд і він це знає, ми будемо відміняти його", - наголосив голова Київського осередку УТОПІК.