RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ткаченко проігнорував заклики представників парафії св. Миколая щодо повернення храму - деталі

У четвер, 13 липня, в Києві відбувся брифінг міністра культури і соціальної політики Олександра Ткаченка, присвячений реалізації проєкту "Тризуб Батьківщини", метою якого є декомунізація монумента Батьківщини Матері: заміна герба радянського союзу на герб України. Представники парафії святого Миколая відвідали захід, з метою поспілкуватися з міністром і почути відповідь на питання - коли міністерство виконає обіцянку повернути відібраний радянською владою храм.

Про це йдеться в матеріалі Credo Україна.

Проте один з організаторів заходу та охорона попросили не розгортати плакати, де йшлося про храм і не звертатися до міністра публічно. Їм запропонували почекати на відстані і приватно поспілкуватися з міністром після завершення брифінгу.

Після завершення офіційної частини одна з парафіянок храму св. Миколая розгорнула плакат із закликом дотриматися слова і повернути храм та підійшла ближче до міністра. Їй намагалися перешкоджати, прикриваючи плакат парасолькою; у той же журналістці заважали знімати, загороджуючи камеру спиною.

Активістам вдалося наблизитися до міністра Ткаченка і запитати його: чи є новини стосовно процесу передачі храму вірним та коли буде проведено "справжню, а не косметичну декомунізацію".Міністр не зупинився, а прискорившись, рушив до машини, не давши відповідей на питання.

Наразі чиновники не виконали умов підписаного з парафією Меморандуму, яким зобов'язалися повернути храм парафії до 1 червня 2022.

У відповідь на журналістський запит Міністерство назвало нову дату — що храм мають повернути католицькій громаді до кінця 2023.

Під час останньої зустрічі з громадськістю у червні міністр Ткаченко у відповідь на запитання не назвав дати повернення храму, хоча й заявив, що він особисто є "прихильником" такого кроку.