RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Мешканці Київщини готуються до національного спротиву – під столицею провели одноденний курс

24 лютого Київський обласний Центр підготовки населення до нацспротиву провів одноденний курс навчання. Понад сотня бажаючих приїхали на полігон, щоб отримати базові військові навички.

"Ми провели навчання для понад сотні людей. Але бажаючих долучитися було насправді в 5-6 разів більше. Підготовка до нацспротиву – це запит суспільства, який, ми сподіваємося, почула і місцева влада. Наша мета – безкоштовно, але якісно навчити максимальну кількість людей у 2024 році", – зазначив директор Центру, ветеран Володимир Авдєєнко.

За словами учасника бойових дій, інструктора Військової школи ім. Є. Коновальця з позивним Джон, ніхто не знає планів ворога, а також достеменно невідомо, чи буде загальна мобілізація.

"Тому нам необхідно виховувати культуру нацспротиву. Навіть якщо люди не підуть у військо, а залишаться цивільними, потрібно, щоб вони мали навички і за потреби могли стати з автоматом на захист власних осель. Такі вишколи потрібні зараз, щоб ми не витрачали дорогоцінний час у майбутньому, якщо настане такий день", – сказав він.

Вже в березні стартує повний курс, під час якого охочі навчатимуться за 16 напрямками військової підготовки 7 тижнів поспіль. Всі заняття Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву проводяться на безкоштовній основі - за рахунок місцевого бюджету.

Посилання на соцмережі Центру: instagram, telegram, facebook.