RU  UA

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Місто

Новини

7 липня

6 липня

Всі новини

Кличко показав, як працює столична програма енергонезалежності, за якою місто повертає кошти мешканцям багатоповерхівок

Багатоповерховий житловий будинок, обладнаний дублюючими джерелами електроенергії, може забезпечувати себе теплом до 48 годин, а з підключеними ліфтами – до 12 годин. Київ компенсує таким будинкам 75% вартості дублюючих джерел електроенергії.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко і показав відео про один з таких будинків у Києві.

"Мешканці житлового будинку на вулиці Великій Васильківській, ОСББ "Художник", спільно з містом, здійснили комплекс енергоефективних заходів. Серед яких, зокрема, встановили сонячні панелі та інвертори. Вони є дублюючим джерелом електроенергії. Зокрема, для будинкового обладнання, в ситуаціях можливого вимкнення електроенергії. Від батарей автономно може повністю працювати індивідуальний теплопункт (до 48 годин). А якщо з освітленням місць загального користування і зовнішнім освітленням - на батареях це все може працювати добу. Якщо ж і з підключеними ліфтами, то 12 годин", - повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що вже понад тисячу столичних житлових багатоповерхівок встановили альтернативні джерела електроенергії ,які забезпечують їм автономність.

"Зараз особлива увага - до Програми з часткового відшкодування вартості незалежних джерел енергії. За цим механізмом місто компенсує 75% вартості придбаного генератора або іншого обладнання. На початок цього року в будинках ОСББ і ЖБК встановили понад 670 одиниць різного обладнання. А загалом, з іншими будинками, - понад 1 тисячу. Сума відшкодування від міста склала близько 18,6 млн грн", - наголосив Віталій Кличко.

Як відомо, Київрада 4 липня проголосувала за ініціативу Віталія Кличка щодо збільшення майже в чотири рази компенсації мешканцям багатоповерхівок за придбання генераторів. Сума відшкодування містом тепер становить до 300 тис. грн за одиницю обладнання.