RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Використовував імена відомих спортсменів: мажор під Києвом крутив партіями наркотиків

На Київщині поліцейські затримали групу розповсюджувачів наркотичних речовин – її організатором виявився 21-річний місцевий мешканець.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України у Київській області.

21-річний мешканець села Крюківщина разом із чотирма товаришами віком від 16 до 20 років створили мережу збуту наркотичних засобів та психотропних речовин. Юнаки рекламували канал збуту в соціальних мережах та розкладали згортки наркотиків у схованки – постачальником наркозілля був 36-річний мешканець Вишневого.

Фото: прес-служба ГУНП України у Київській області

Фото: прес-служба ГУНП України у Київській області

Зловмисники називали канали збуту наркотиків у месенджерах іменами відомих спортсменів та античних письменників. До участі в наркоторгівлі було залучено двох неповнолітніх осіб - вони налагоджували збут, відповідали за розрахунки з клієнтами та рекламу наркотиків. Інші фігуранти розкладали закладки, спілкувалися з клієнтами, а також контролювали роботу каналів у месенджері.

Гроші злочинці отримували шляхом переказу коштів на банківські картки, електронні гаманці та за допомогою різних криптовалют.

Фото: прес-служба ГУНП України у Київській області

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 30 кг канабісу, бойовий пістолет із глушником, пристрої для вживання наркотичних речовин, ваги, мобільні телефони, банківські картки. Усі ці речові докази підтверджують причетність заарештованих до скоєння злочинів.

Фото: прес-служба ГУНП України у Київській області

Фото: прес-служба ГУНП України у Київській області

За цим фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає укладання строком від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що у Києві поліцейські затримали крадіїв автомобільних коліс; на рахунку затриманих - не один злочин.