RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Торгував" повістками: на хабарі спіймали ще одного працівника ТЦК, фото

Командир відділення одного з відділів Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів передав військовозобов'язаним громадянам не заповнені бланки повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою, аби таким чином ухилятись від мобілізації.

Про це інформують в Офісі генпрокурора.

Читайте: У військкоматах та ВЛК проходять нові масштабні обшуки: фото

Військовий роз'яснив "ухилянтам" порядок заповнення цих документів та використання на території Вінницької області, у тому числі на блокпостах та при зустрічі із представниками ТЦК. Таким чином військовозобовʼязані мали змогу ухилитися від мобілізації, видаючи ці "папірці" за справжні бланки повісток.

Як уточнили у поліції, 52-річного сержанта затримали після зустрічі зі своїм "клієнтом", якому службовець продав 68 підписаних та проштампованих бланків повісток.

Фігуранту, якого затримали після одержання хабаря, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Військовослужбовцю, якому вже обрано запобіжний захід, загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Полтавській області підозру отримав начальник районного відділу Територіального центру комплектування та соцпідтримки, який разом з іншими військовими побив до непритомності підлеглого.

  • Вас може зацікавити:

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Військкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.