RU  UA

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Події

Новини

14 вересня

13 вересня

Всі новини

У Києві зафіксовані смертельні випадки через гарячку Західного Нілу

У Києві за період з 1 червня 2024 року зафіксовано 17 випадків гарячки Західного Нилу.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

На лікуванні від хвороби перебували 10 чоловіків та 7 жінок. 15 з них мешканці різних районів Києва, а двоє - з Київської та Черкаської областей.

Через важкість стану всі вони були госпіталізовані. Троє пацієнтів померло через важке ускладнення гарячки – менінгоенцефаліт.

В Україні вірус гарячки Західного Нілу віднесений до I групи особливо небезпечних і за міжнародними стандартами ВООЗ належить до IV групи ризику. Цей вірус подібний до тих, що спричиняють енцефаліти, а також до вірусу гарячки Денге.

Головними переносниками гарячки є птахи та певні види комарів. Дуже рідко в людей можливе контактне зараження кров’ю хворих тварин.

Хвороба починається з ознобу і швидкого підвищення температури тіла та супроводжується симптомами інтоксикації. Гарячковий період триває від 2 до 6 днів. У важких формах може розвиватися менінгіт або енцефаліт.

"Специфічної терапії наразі не існує. Лікування симптоматичне... Щоб мінімізувати ризики саме гарячки Західного Нілу, встановіть удома москітні сітки, використовуйте репеленти, на прогулянку (особливо до парків і лісових зон відпочинку) одягайте речі, що максимально прикривають тіло. Зі зниженням температури повітря та зникненням комарів небезпека гарячки знижується майже до нуля", – заявила Гінзбург.

Як повідомляв "Апостроф", в Японії поширюється нова хвороба - рідкісний різновид "м’ясоїдної бактерії", що може вбити за 48 годин.