RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Українців ставлять "на відсотки" за борги з комуналки: на скільки зростає сума

В "Київтеплоенерго" змушені застосовувати 3% річних та інфляційні втрати до боржників, які накопичують борг і відмовляються платити.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Більшість жителів столиці платить вчасно, але, як зазначають у "Київтеплоенерго", є категорія громадян, яка ігнорує платіжки та не проводить реструктуризацію заборгованості (зміна строків або умов погашення боргу – ред.)

"При цьому значна кількість таких боржників є власниками житла у центрі міста площею 100 кв. м і більше. Саме до таких споживачів, які мають тривалий термін заборгованості, з літа цього року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" змушене застосовувати санкції – нарахування 3% річних та інфляційних втрат", - повідомляють у відомстві.

При цьому споживачі, які повністю сплатили заборгованість за послуги з ДО та ГВП, у наступному розрахунковому періоді не отримають нарахувань 3%. Крім того, кияни все ще мають можливість укласти договір про реструктуризацію заборгованості.

"Слід зазначити, що після підписання угоди про реструктуризацію боргу, нарахування 3% річних та інфляційних втрат скасовуються".

Нововведення дозволить накопичити кошти для стабільного проходження опалювального сезону за умов газової кризи, як додають у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у країнці, які заборгували за комунальні послуги, також зможуть отримувати житлові субсидії.