RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Вибори президента в США: історик розповів, чим обернеться для України перемога Трампа

Американський історик, письменник і художник українського походження Олександр Мотиль заявив, що для України буде бажаною перемога на президентських виборах у США Хіларі Клінтон, а не Дональда Трампа.

Про це Мотиль заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Клінтон досить різко висловлювалася про Путіна і Росію. Але під час кампанії говорять одне, а в кріслі президента роблять інше", - сказав історик.

"Тож можна навіть уявити, що вона посилила б політику (підтримки) щодо України", - додав Олександр Мотиль.

За його словами, Трамп не сильно розбирається в питаннях зовнішньої політики.

"Трамп висловлювався досить позитивно про Путіна, але він з ним ніколи не мав справ. Трамп вважає себе великим бізнесменом, який може вирвати для себе кращі умови. Але Путін такий самий. Отже, якщо б вони сіли за переговорний стіл, навряд чи це була б спокійна розмова. А може, й ні – невідомо", - каже історик.

Він підкреслив, що необізнаність і радикалізм Трампа є вкрай негативними рисами, оскільки сильні США необхідні Європі.

"Якщо він прийде і буде робити дурниці, це може дуже сильно нашкодити американсько-європейським відносинам. Коли не буде американського чинника, всі роз'єднувальні сили в Європі, які і так вже сильні, можуть стати ще сильнішими", - зазначив Олександр Мотиль

"Це може Україні дуже нашкодити. Уявіть, що до влади прийдуть напівфашисти в тих чи інших країнах. А вони виступають з відкрито пропутінськими позиціями...", - підсумував він.

Докладніше читайте в інтерв'ю з Олександром Мотилем на "Апострофі".