RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

В Україні пояснили зв'язок візиту Нуланд до Києву з прийняттям закону про вибори на Донбасі

На думку старшого аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолія Октисюка, існує зв'язок між неофіційним візитом до Києва помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд і наміром Ради прийняти закон про вибори, оскільки помічник держсекретаря має намір домагатися прийняття конституційних змін в частині децентралізації.

Про це він сказав в коментарі "Апострофу".

Нагадаємо, що 22 червня народний депутат "Самопомочі" Роман Семенуха, посилаючись на кілька своїх джерел, повідомив, що 14 липня в Раді мають намір прийняти закон, яким призначаються вибори в окупованих районах Донбасу".

"Наскільки я чув, Нуланд хоче обговорити процедурні моменти з керівництвом держави, а по можливості — з керівниками фракцій, щоб прозондувати ситуацію, є 300 голосів. Якщо ні — з'ясувати причини. Якщо буде зрозуміло, що компромісу немає, то ці політичні питання приїде врегулювати Джон Керрі, і це буде вже на рівні держсекретаря США. Для американців важливо закрити ці питання перед виборами в своїй країні", - пояснив Октисюк.

За його словами, літо було б ідеальним варіантом для продавлювання таких змін в Україні.

"Політична активність йде на спад, люди відпочивають. А восени будуть тарифи, купа інших проблем. Зараз ще продовжать санкції, і Захід може просто сказати, що від України немає ніяких рішень. Крім того, навіть якщо ми проголосуємо цей закон, це не означає, що його визнають Росія, ДНР, ЛНР і що вибори на Донбасі взагалі відбудуться", - сказав аналітик.

У той же час джерело в Адміністрації президента повідомило, що візит Нуланд має "приватний характер".

"Перед американськими виборцями їй необхідно показати себе менеджером та дипломатом, здатним привозити ефективні рішення. Таким рішенням міг би стати закон про вибори на Донбасі. При цьому абсолютно неважливо, коли ці вибори будуть проведені", - уточнило джерело.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Візит Нуланд до Києва: у США хочуть дізнатися, чи готова Україна до виборів на Донбасі.