RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, чому Путін не піде на ізоляцію РФ

Існує три причини, за якими президент РФ Володимир Путін не стане на шлях ізоляції Росії.

Таку думку висловила в інтерв'ю "Апострофу" російський публіцист Лілія Шевцова.

За її словами, російська система в числі факторів своєї легітимації розглядає принцип гри на міжнародному полі - без цього вона не може існувати.

"Велика держава - це гра на міжнародній сцені. Велика держава може існувати тільки за рахунок інтеграції Росії у великий світ і гри з великими хлопчиками. Без такої гри РФ не може бути державою. Вона втрачає найважливіший фактор виживання, якщо ізолюється", - вважає Шевцова .

"По-друге, російська політична еліта після падіння Радянського Союзу виживає за рахунок перетворення в клас рантьє. Вона живе вахтовим методом: заробляє гроші тут, в Росії, вивозить їх туди, створює Лондонград, вчить дітей там, тримає сім'ї там, відпочиває в Куршевелі. Відбулася небачена політична інтеграція російського політичного класу та бізнесу в західне суспільство. Тому просто так відмовитися і жити в ізоляції російська еліта не готова", - зазначила публіцист.

Третя причина - в тому, що російська економіка не може існувати без фінансових, економічних і технологічних ресурсів Заходу.

"У XX столітті Сталін ніколи б не зробив атомну бомбу без крадіжки західної інформації. Після Другої світової війни Радянський Союз ніколи б не відновив економіку, якби не вивіз все німецькі заводи на територію СРСР. І вони досі працюють! Нарешті, російський бюджет не може фінансувати себе і свої витрати без пошуку джерел фінансування на Заході", - вважає Шевцова.

Читайте більше в інтерв'ю про те, як Росія будуватиме відносини з США і Китаєм і як Москва відповідатиме на глобальні виклики.