RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ГПУ буде заочно розслідувати злочини одного з екс-ватажків "ЛНР" Козіцина

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Головної військової прокуратури ГПУ і дозволив проведення спеціального досудового розслідування відносно ватажка незаконного збройного підрозділу "Всевелике військо Донське" ("ЛНР"), громадянина Росії Миколи Козіцина.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Козіцин у квітні 2014 року на території Росії створив незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське" з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України і до листопада 2014 року в Луганській області в складі бойовиків "ЛНР" організовував і безпосередньо брав участь у нападах на українських солдатів.

Також Козіцин організовував вчинення підлеглими йому бойовиками розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих жителів з метою заволодіння їх майном, незаконного позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, включаючи тортури, в тому числі і вагітних жінок.

Найближчим часом обвинувальний акт щодо Козіцина буде направлений до суду, де буде ініційовано питання проведення спеціального судового провадження.

Як повідомляв "Апостроф", в січні Микола Козіцин оголосив про формування нових підрозділів бойовиків для війни на Донбасі.