RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Аналітик пояснив, чому Порошенко запропонував карати чиновників за подвійне громадянство

Передумови до прийняття закону про позбавлення українського громадянства осіб з подвійним громадянством з'явилися тоді, коли стали з'являтися факти про подвійне громадянство осіб-чиновників, які почали займати високі державні пости, зокрема, це стосується відстороненого від обов'язків голови ГФС Романа Насірова.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив старший аналітики МЦПД Анатолій Октисюк.

Він назвав це правильним рішенням, оскільки мало в якій країні людина, яка має доступ до державної таємниці, є громадянином іншої держави.

"Але в суспільстві може з'явитися резонанс і нерозуміння, тому що раніше урядові посади отримували люди з подвійним громадянством - Айварас, Яресько. Чого ж раніше не приймали такий закон, а закривали очі і призначали на урядові посади таких людей?", - сказав Октисюк.

"Це також несе значні репутаційні втрати, через те, що якщо назначали таких людей, то без згоди президента це не відбувалося. Без спецперевірок проводилося, а значить це вирок для служби безпеки. Адже отримати державну посаду відповідно до процедури дуже важко.", - зазначив він.

"А ця ситуація з чиновниками з двома громадянствами – це демонструє квотність, політичну корупцію. Порошенко зрозумів, що це зачіпає його інтереси та імідж. Аби ще цей закон потім виконувався", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп Андрій Журжій опублікував доказ наявності британського громадянства у Насірова.