RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Пенсійна реформа може призвести до виїзду з країни до 2 млн молодих людей - "Наш край"

Пенсійна реформа може призвести до виїзду з країни до 2 млн молодих людей, які не знайдуть роботу вдома.

Про це заявив співголовапартії "Наш край" Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Він наголосив, що ухвалення пенсійної реформи призведе до примусового збільшення зайнятості поміж людей передпенсійного віку, через що молодим людям буде важко знайтисобі роботу.

"Збільшення трудового стажу та зміна умов виходу на пенсію змусить старших людей працювати довше. Як наслідок, люди середнього віку отримають менше можливостей для кар’єрного зростання, а для молоді не звільнятимуться робочі місця. За нашими оцінками, близько 2 млн молодих спеціалістів не зможуть знайти собі роботу та, радше за все, змушені будуть виїжджати за кордон", – зазначив Мазурчак.

За його словами, до більш пізнього виходу на пенсію призведуть норми законопроекту про збільшений трудовий стаж, ускладнене доведення трудового стажу, здобутого до 2000 року, відсутність пільгового виходу на пенсіюз айнятих тяжкою працею та "за вислугу років".

"Реформа змусить українців зі складнощами підтверджувати свій трудовий стаж, який вони отримали ще за часів СРСР та на початку 1990-х років. Через неможливість підтвердження – люди втратять від 5 до 20 років трудового стажу та змушені будуть працювати більше, довше, щоб його надолужити. Окрім цього у законопроекті випущено норми про пільговий вихід на пенсію працівників, зайнятих важкою працею, та певних категорій, що мали пільгу "за вислугу років", – повідомив Мазурчак.

За його словами, впевненість уряду, щоипідвищення страхового стажу наповнить бюджет, не відповідає реальному стану економіки.

"За перше півріччя 2017 року заборгованість із заробітної платні зросла на 33%. За методологією Міжнародної організації праці в Україні вже зараз 1,8 млн. безробітних або понад 10% працюючих. А після "реформування" урядом трудового стажу – близько 2 млн молодих спеціалістів не знайдуть собі роботу у країні. Все це аж ніяк не сприятиме наповненню бюджету", – підсумував Мазурчак.

Нагадаємо, нещодавно міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що ухвалення пенсійної реформи призведе до появи 4 мільйонів нових платників ЄСВ.