RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Війна в Україні: радник Трампа дав прогноз щодо дій Путіна

Росія продовжує агресивні дії на Сході України і російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які проходять з 14 по 20 вересня - наймасштабніші за довгий час.

Про це колишній спікер Палати представників США і позаштатний радник президента Дональда Трампа Ньют Гінгріч розповів в бліц-інтерв'ю "Апострофу".

"Росія продовжує агресивні дії на Сході України. Не бачу ніякої зміни в позиції Росії по Криму. Росія продовжує інвестувати в Сирію. Тому я не готовий сказати, що є якийсь яскравий ознака того, що росіяни (а, врешті-решт, росіяни - це Путін) готові піти на компроміс", - сказав Ньют Гінгріч.

Радник Трампа відповів на питання про те, падіння Ракка в Сирії чи завдасть поразки ІГІЛ.

"Я думаю, що ми переможемо ІГІЛ. Але Башар Асад (президент Сирії - прим. "Апострофа"), мабуть, утримається. Будуть ірансько-сирійсько-російські відносини. І ми опинимося в ситуації набагато більш активного опору Ірану. Побачимо, чи зможемо ми тоді залагодити конфлікт з росіянами. Але коли Трамп вдарив ракетами по сирійській військовій базі, ми не просили у росіян дозволу. Ми попередили їх про удар за годину, щоб вони забрали своїх солдатів. Це і є наша свого роду позиція: ми не збираємося просити дозволу Москви", - заявив американський політик.

Він також зазначив, що росіяни значно більше зацікавлені в захисті Асада, ніж в ураженні ІГІЛ. Тому Іран і Росія, мабуть, продовжать підтримувати Асада.

Детальніше про політику чинного президента США і відносинах Штатів з Росією читайте в матеріалі "Апострофа": "Трамп дуже розчарований Путіним, є плани допомогти Україні" - радник президента США.