RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Важлива перемога України: губернатор розповів, чому будівництво військами США бази в Очакові так розлютило росіян

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко вказав на важливі аспекти в будівництві в Очакові інженерними військами США Центру морських операцій ВМС України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше, це визнання нас. Ще одне свідчення того, що нас визнають і підтримують. По-друге, в Очакові у нас 73-й спеціалізований центр "морських котиків" (73-й морський центр спеціальних операцій, – "Апостроф")", - сказав Савченко.

"Це дасть можливість обмінюватися досвідом з американцями і взагалі підніме наш рейтинг, рівень бойової підготовки наших хлопців. Хоча наші хлопці і так на висоті. Скажу так: багатьом країнам було б непереливки, якби ми у них взялися відпрацьовувати ті методи, ті можливості й той досвід, які одержали на реальному фронті", - додав він.

Голова Миколаївської ОДА вважає, що ажіотаж в російських ЗМІ, який розігрався після початку будівництва бази, свідчить про те, що РФ сприймає це як чергову перемогу України.

"Тому я сподіваюся, що це не просто істерика або демонстрація, що вони чогось бояться. Це якраз свідчить про те, що будівництво бази в Очакові росіяни сприймають як нашу перемогу. Ми виграємо бій, не входячи в ринг – ось як би я це назвав", - підкреслив Савченко.

"Тим більше це – далеко не єдина наша перемога. Подивіться: нам дають безвіз – їм ускладнюють процес отримання візи, ми можемо подорожувати по світу з біометричним паспортом – а у них забирають можливість виїжджати з Росії та ще й вимагають пояснювати, звідки вони взяли гроші...", - констатував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Ми виграємо у Росії, не входячи в ринг, і перемога у нас не одна - губернатор Миколаївщини".