RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Не Донецьк і Луганськ: військовий розповів, якою місто Путін планував зробити столицею "Новоросії"

Командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") заявив, що столицею так званій "Новоросії" повинен був бути Харків.

Про це комбат повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ви ж знаєте, що операція "Новоросія" з самого початку передбачала захоплення Криму і восьми областей України! Починаючи від Одеської, повністю по березі – і аж до Харківської області. І столиця "Новоросії" повинна була бути в Харкові. Але цього не допустили. Хоча в тих областях велася тривала підготовка, завозилися зброю, "титушки", велася психологічна і ідеологічна підготовка до захоплення цих областей", - говорить комбат.

За його словами, другим етапом агресії РФ проти України повинно було стати наступ на Київ.

"А це ж був тільки перший етап – по річці Дніпро. Другим етапом повинен стати перехід на Київ. А нам, з нашою слабкою армією – розрізненої, малокерованою – вдалося це зупинити", - звернув увагу "Філін".

Тому він закликав не поспішати звинувачувати в певних військових невдачах на Донбасі українських політичних і військових діячів.

"А тепер ми говоримо: "Ось, всі погані". Але давайте покладемо на одну чашу ваг вісім областей, які цілком могли бути сьогодні під сєпарами, а на іншу – ті окуповані території, які є зараз. Є різниця? Так, через недосвідченість, слабкою розвідки, нерішучості у діях ми допустили таке. Але ми будемо судити всіх? Тому що, я знаю, є чимало таких хлопчиків, яким мало крові і які тільки те й роблять, що кричать: Гелетея на гілляку, Муженко на гілляку, усіх на гілляку...", - сказав Власенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін збирався захопити вісім областей України та перейти до другого етапу війни - комбат з АТО".