RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: Україні дали прогноз на наступний рік

Найближчим часом введення миротворчої місії ООН є малоймовірним через розбіжності в позиціях Росія з одного боку, а також США і України - з іншого.

Про це у своєму блозі для "Апострофа" написав експерт МЦПД Євген Ярошенко.

"У другій половині 2017 року активізувалися міжнародні переговори навколо миротворчої місії ООН на Донбасі, особливо після відповідної заяви президента РФ Володимира Путіна. Однак така місія залишається малоймовірною найближчим часом через суттєві розбіжності між українсько-американським та російським баченням щодо мандату та зони присутності "блакитних шоломів", - зазначив експерт.

Також він нагадав, що 19 грудня очікується прийняття Генеральною Асамблеєю ООН нової резолюції про ситуацію з правами людини на території окупованої Росією Криму.

"Проте інституційні засоби тиску навряд чи вплинуть на окупаційну політику Росії в Криму, а їх ефект обмежиться репутаційними втратами держави-агресора", - вважає Ярошенко.

Однак експерт звернув увагу, що більшість країн не хочуть конфліктувати з РФ на ґрунті Криму.

"Пропозиція Петра Порошенка створити Міжнародну групу друзів українського Криму не отримала належної підтримки. Більшість держав не бажають конфліктувати з Росією через кримську проблему, в якій у них немає безпосередніх інтересів", - констатує Євген Ярошенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Війна на Донбасі: три сценарії на 2018 рік".