RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Комбінований підхід: Заходу підказали ефективний спосіб боротьби проти агресії Путіна

Ситуація в центральній і східній Європі загострюється, а Росія схильна застосовувати силу в умовах гібридної війни проти Заходу.

Про це пише колишній представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську, дипломат Роман Безсмертний в колонці на сайті NV.UA.

"Коли Путін говорить про мир, його рейтинг падає. А ось з початком анексії Криму та агресії проти України, його рейтинг різко підскочив вгору. Тобто коли Росія диктує фактор сили, то суспільство підтримує це", - стверджує Безсмертний.

Дипломат упевнений, що сьогодні "Європа і світ повинні створити антипутінську коаліцію, яка теж повинна спиратися на силовий фактор".

"Наприклад, допомога Україні у формуванні армії, забезпечення зброєю, задіяння системи НАТО при захисті інтересів держав, що рухаються до демократії. Я не бачу іншого варіанту, окрім як сформувати силу, яка протистояла б Москві. І чим швидше світ усвідомить, що сила - це фактор стримування агресії, тим швидше ми зможемо вирішити накопичення цих проблем", - каже політик.

"Вирішення таких конфліктів вимагає комбінованого підходу: військова сила, економіка, дипломатія, політика та інші засоби. Але всередині України ми поки зависли на темах агресія і окупація. У нас немає конкретних відповідей на багато питань. Тому, думаю, що 2018 не принесе нам нічого хорошого", - переконаний Безсмертний.

Раніше західний політолог Олів'є Ведрін в інтерв'ю "Апострофу" назвав спосіб, як Захід може позбавити Путіна влади в Росії.