RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

США зробили крок назад: військовий інструктор розповів про важливе досягнення Росії в Сирії

Росія в Сирії продемонструвала вміння ефективно вести бойові дії, незважаючи на всі недоліки її збройних сил, і змогла закріпитися в ролі важливого гравця на Близькому Сході.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі.

"Росія має досить сильну та ефективну армію, це правда. Я вважаю, наприклад, що в Сирії росіяни прекрасно проявили себе. Так, у Сирії цілком передбачувано проявилися всі очікувані слабкі сторони російської армії, наприклад, мале проникнення в її армію високоточної зброї, що компенсувалося тактикою килимових бомбардувань, невідповідність між заявленими характеристиками їхньої "зброї, що не має аналогів у світі" реальним показникам її бойового застосування і багато іншого, але при цьому їм вдалося врятувати режим [Башара] Асада. Адже всі думали, що буде як в Афганістані, що вони там загрузнуть – але нічого цього не сталося", - каже волонтер.

Він підкреслив, що РФ досить добре координує всі сили, які воюють на боці режиму Асада.

"У Сирії, завдяки Росії, Асад відновив 50% контролю над своєю територією з мінімальним втручанням. Адже там були лише спецназ, ВПС, розвідка та різні військові радники й інструктори. Зрозуміло, що застосовували вони килимові бомбардування, що там не було якихось суперзасобів ведення війни. Але була координація між російськими силами і "Хезболлою", між шиїтської міліцією Сирії та революційною гвардією Ірану. Усіх гравців, що грають на стороні Асада, Росія чудово координує. Завдяки цьому Асад домігся там прекрасних успіхів і відновив контроль над половиною території, хоча ще пару років тому всі були впевнені, що ось-ось режим Асада впаде", - сказав Аріелі.

"Америка зробила крок назад, і Росія сьогодні утвердилася як дуже важливий гравець на Близькому Сході, не менш впливовий на цьому етапі в цьому регіоні, ніж США", - підкреслив військовий інструктор.

Також він пояснив, чому Україна, насамперед, має розраховувати на власні сили: " Усе це треба розглядати в глобальному контексті. Тому розраховувати, що зараз ми попросимо в Америки або Європи натиснути на якусь чарівну кнопку, щоб в Україні все було добре, – марно. Треба розраховувати насамперед на себе. І поменше вірити популістам і ура-фантазерам".

"Треба тиснути на владу, щоб вона не розслаблялася, робила необхідні реформи і покращувала життя своїх громадян. Владу можна і потрібно конструктивно критикувати, їй потрібно показувати місце, вказувати, що їй можна робити за законом, а чого – ні. Але, з іншого боку, не кожній опозиції слід вірити та відразу бігти під її знамена", - констатував Цві Аріелі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Змусити Росію піти з Донбасу можна двома шляхами - військовий інструктор".